maanantai 15. kesäkuuta 2015

Aurinkoa, musiikkia ja vähän perunaakin

Neitsytperunafestivaali on hyvää vauhtia vakiintumassa kaveriporukkamme alkukesäiseksi perinteeksi. Taste of Helsingin rustiikkisessa serkkutapahtumassa on ollut mukava tunnelma vuodesta toiseen. Panimoravintola Koulun pihalla järjestettävässä festivaalissa peruna-annoksien, oluen ja torvimusiikin yhdistelmä tuo mieleen saksalaisen kyläjuhlan. 


Neitsytperunafestivaaleilla kävi tänä vuonna todella hyvä tuuri säiden kanssa. Kesän (tähän mennessä) ainoat lämpimät ja aurinkoiset päivät sattuivat juuri festivaalipäiville. Tunnelma Koulun pihalla oli juuri niin kesäinen ja iloinen, kuin osasin edellisten festivaalien perusteella odottaakin. Porukkaa oli paljon, mutta kaikki tuntuivat olevan hyvällä tuulella. Suuresta osallistujamäärästä huolimatta ravintoloiden myyntipisteisiin ei ollut juurikaan jonoa. Kaikki puitteet erityisen onnistuneelle illalle olivat siis ilmassa.


Nyt tulee kuitenkin suuri mutta: kun aloimme maistelemaan eri ravintoloiden annoksia, keskustelu meni yhä uudelleen suunnilleen seuraavasti: "No onko se hyvää?" "... ei tämä nyt pahaakaan ole." Tai: "Aika keskinkertaista." Lähes kaikki annokset olivat melko mauttomia ja jotenkin kunnianhimottoman oloisia. Erittäin monen ravintolan annos piti sisällään uppopaistettua kalaa ja uppopaistettuja perunoita. Eikö muka kalasta ja perunasta saisi muuta annosta aikaiseksi?

On vaikea ymmärtää, miksi peruna-annokset olivat kautta linjan niin tylsiä ja mielikuvituksettomia. Turkulaiset ravintolat ovat tällä hetkellä kovassa nosteessa ja hyvää ja intohimolla kokattua ruokaa tuntuu olevan tarjolla täällä melkein joka kadunkulmassa. Miksi ihmeessä samat ravintolat tarjoavat tällaista grilliruokaa perunafestivaaleilla? 

Mainittakoon, että ylivoimaisesti parhaan makuinen annos oli Jesse's Dinerillä. Sekin oli fish and chips -henkinen, mutta siinä oli sentään luonnetta.


Tapahtumassa live-musiikista vastasi Turun yliopiston opiskelijapuhallinorkesteri Sohon Torwet. Olimme ajoittaneet festarikäyntimme niin, että ehdimme varmasti kuulemaan heitä. Kyllähän elävä musiikki on sentään aina paikallaan! Torvimusiikki sopii vielä niin hyvin yhteen Koulun pihan biergartenmaisen tunnelman kanssa. Sohon Torwet ei ole ammattiorkesteri, joten heitä ei pidä sellaisena arvostellakaan. Pieni sisäinen musiikkikriitikkoni olkoon siis tässä kohtaa ihan hiljaa. Orkesterin meininki oli hyväntuulista ja sitä oli hauska katsoa ja kuunnella.

Meillä oli mukava ilta hyvällä porukalla viihtyisässä tapahtumassa. Neitsytperunafestivaaleilla oikeastaan oli hyvää kaikki - paitsi peruna. Toivottavasti tässäkin on kysymys vain poikkeuksellisen huonosta vuodesta. Täytynee käydä tarkastamassa asia ensi vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti